DE VAL VAN ANTOON COOLEN

 

Als kind hoorde Eric regelmatig dat de beroemde streekromanschrijver Antoon Coolen een achteroom was van zijn opa Jacob Coolen. Het hebben van een beroemd overleden familielid, maakte veel indruk op Eric. 

Was Antoon werkelijk familie? Vooral Coolens vaak aangehaalde val uit een rijdende trein, op 11 oktober 1961, sprak tot zijn jeugdige verbeelding.

 

 Drie weken na een noodlottige val uit een rijdende trein overleed Antoon Coolen in het ziekenhuis. Naar de oorzaak van de val uit de trein is het altijd gissen gebleven. Is hem met "een val" uit de trein de mond gesnoerd?  Verloor Coolen zijn evenwicht toen hij in plaats van de toiletdeur de toegangsdeur opende?

 

Deze vragen vormden de aanleiding voor een boek waarin wordt ingegaan op de val van Coolen uit de trein.

Eric vroeg taalkundige Wim Daniëls (streekgenoot van Antoon Coolen) de tekst voor het boek te schrijven. 

Ter voorbereiding en onderzoek bezochten zij diverse "Coolenlocaties".

De tekst van Daniëls inspireerde Eric tot het tekenen van een tekstloos beeldverhaal waarin een derde mogelijke oorzaak voor de val uit de trein wordt gegeven. 

 

Het boek bestaat uit een verhaal van Wim Daniëls,  voorwoord en beeldverhaal van Eric J. Coolen en een gedicht van Bies van Ede. Van het boek verschijnt tevens een luxe editie met veel extra's. Klik op de plaatjes in de rechterkolom voor nadere informatie, voorbeelden, foto's en een bestellijst.

 AGENDA presentatie/optredens


INFO en BESTELLIJST BOEK 


BLIK ACHTER DE SCHERMEN


IN DE MEDIA


ANIMATIEFILMPJE


Bestellijst posters en piëzografieën.