BESTELLIJST POSTER DROSTEMANNETJE

Poster van het Drostestadsgezicht en het Drostemannetje (op een mogelijk nieuwe locatie).

 

A2-lengteformaat (135 grams papier) €10,00 euro.

Oplage eerste druk: 100 exemplaren

Oplage tweede druk: 100 exemplaren

Eric tekende deze illustratie ter gelegenheid van de expositie LEVE DE STADSICONEN die te zien was in het ABC Architectuurcentrum.

De illustratie werd daar op wandformaat getoond.  

Oudere Haarlemmers herinneren zich nog wel de metershoge neonreclame van een rond Drostemannetje bovenop het dak van de Droste chocoladefabriek. Treinreizigers van en naar Amsterdam wisten dat ze in Haarlem waren als ze het olijke mannetje, dat eigenlijk een pastille met armpjes en beentjes was, zagen. Voor veel mensen in Nederland was het Drostemannetje het stadsicoon dat Haarlem op de kaart zette.

 

Sinds 2004 toen de Droste fabriek werd omgetoverd tot appartementencomplex, is het Drostemannetje, dat maar liefst 2000 kilo woog en acht meter boven het dak van het hoofdgebouw uitstak, verwijderd.

 

Op de expositie: ‘Leve de Stadsiconen!’ kom je van alles te weten over Jan Wiegman, de oorspronkelijke huisontwerper van het Drostemannetje en A. M. Cassandre, de gerenommeerde Franse ontwerper. Cassandre maakte het strakker, zakelijker en daarmee moderner. Het nieuwe ontwerp werd enorm populair. Niet alleen als neonreclame, maar ook als beeldmerk voor reclame- en marketingdoeleinden.

 

 

Bestelformulier.

Vul de velden in en klik op verzenden. Er wordt binnen z.s.m. contact met u opgenomen. Betaling achteraf na ontvangst van uw bestelling. De vermelde prijs is incl. BTW en excl. verzendkosten. Bestellingen binnen Haarlem worden gratis bezorgd. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.