Eric werd voor een aantal Serious Request-acties gevraagd. Aan twee daarvan verleende hij zijn medewerking:

- Ontwerp een litho, een initiatief van antiquariaat De Vries en De Vries.

- Pimp een augurkenblik tot lamp, een initiatief van ByDennis/Daily Living.

NB Eric is lid van het Ampzing Genootschap. Dit Genootschap is tegen onnodig Engels. Serious Request is door de Ampzingers derhalve veranderd in Serieus Gekwetst.LOUTJE LITHO

‘Het beeld en de klok’ en het Glazen Huis: Een uniek Coolenkunstwerk voor Serious Request

 

Naast het Glazen Huis op de Grote Markt  kijkt  een bronzen Mulisch recht voor zich uit en ziet “Het beeld en de klok”. Deze novelle verscheen precies 25 jaar geleden in 1989 en speelde zich grotendeels af op en rond de Grote Markt. Eric Coolen creëerde een prachtig kunstwerk op dit thema gebaseerd, en de opbrengst gaat volledig naar  Serious Request.

 

Trix van Elk-Stoevelaar bracht enkele weken geleden vier partijen bij elkaar, te weten: kunstenaar Eric Coolen, meesterdrukker Frans Homan, drukkerij van Ginkel uit Zwanenburg en Antiquariaat De Vries & De Vries. Door de samenwerking van deze partijen ontstaat er een uniek kunstwerk.

 

In overleg met Frans Homan koos Eric Coolen een geschikte steen uit voor de vervaardiging van zijn ontwerp als steendruk. Drukkerij van Ginkel stelt een meer dan honderd jaar oude litho-pers ter beschikking die in het weekeinde van 19 t/m 21 december geplaatst zal worden in het antiquariaat van De Vries in de Damstraat waar Frans Homan en enkele collega’s op zaterdag en zondag de litho’s zullen afdrukken. 

 

Ieder exemplaar wordt genummerd en gesigneerd en ook enkele exemplaren worden gepreegd en ingekleurd door Coolen. Ongekleurde litho’s kosten € 30,00 en de beperkt voorradige, ingekleurde exemplaren € 50,00. De opbrengst hiervan gaat naar Serious Request.

 

De litho’s kunnen nu al besteld worden maar het is zeker een aanrader om op de zaterdag en zondag om de hoek van het Glazen Huis te komen kijken hoe de litho’s op ambachtelijke wijze worden afgedrukt. Het Antiquariaat is deze twee dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Antiquariaat De Vries & De Vries  Damstraat 19  2011 HA Haarlem

 


HET ONTWERP

PREEGSTEMPEL

KLEURENVERSIE

TOTSTANDKOMING

Lithodrukkerij van Ginkel te Zwanenburg.

19 december werd het eerste exemplaar van de drukpers gehaald door Frieda Mulisch. 20 en 21 december vond de verkoop plaats bij antiquariaat de Vries en de Vries. De opbrengst was 2500 euro.


PIMP EEN AUGURKENBLIK

Veilingmeester Giel Beelen veilde alle lampen. De totaal-opbrengst was 2400 euro. De lamp van Eric bracht 250 euro op.