Klik op de Archieven voor het oude nieuws.


JANUARI 2018  

AMPZING GENOOTSCHAP 20 JAAR

Het Ampzing Genootschap, waarvan Eric mede-oprichter is, bestaat in 2018 20 jaar. Dit gaat groots gevierd worden. Klik op de afbeelding.


ONLANGS AFGEROND

Opdrachtillustratie. Woning Hilversum. Volg de totstandkoming. Klik op de afbeelding.

SNEEUWBAL

Uit jeugdsentimentele overwegingen vervaardigde Eric een illustratie van de in 1998 gesloopte Sneeuwbal.
Jarenlang was dit Heemsteedse buurtcentrum aan de Herenweg 111 een toonaangevend poppodium in de regio. Klik op de afbeeldingen.

RUGBY

Rugby Football Club Haarlem vroeg een aantal illustratoren een rugbybal te verfraaien met illustraties of beschilderingen. Eric was één van deze illustratoren.
De ballen werden 16 januari geveild. De opbrengst wordt gebruikt voor het nieuwe clubhuis. De rugbybal van Eric bracht €320,00 op.


STRIPBOEK LAURENSKERK ALKMAAR

De organisatie van 500 Jaar Grote Kerk Alkmaar maakte promotiefilmpjes van alle officiële projecten, producties en uitgaven die tijdens dit jubieumjaar plaatsvinden/verschijnen. Zo ook over het stripboek van Bies van Ede en Eric. Kanis Kunst en Lijsten komt ook nog even voorbij.


DECEMBER 2017 

 

IJMUIDER COURANT

De redactie van IJmuider Courant en het Kennemer Dagblad vroegen Eric een nieuwjaarsillustratie te maken voor de laatste krant van dit jaar. 
30 december stond de illustratie paginagroot in de IJmuider Courant en een halve paginagroot in het Dagblad Kennemerland. Klaar om in te lijsten. 
Binnenin de krant vliegen de getekende meeuwen het nieuwe jaar in. Op pagina 2 en 3 een interview met Eric door Evelien Engele die hem volgde bij het bezorgen van de IJmuidenkalenders. Kijk bij PERS voor meer info.


SPAARNESTROOM

Nieuwe rubriek van Spaarnestroom. In deze rubriek belicht een stads- regiogenoot zijn/haar 6 favoriete kunstwerken. Initiatiefnemer Paul Lips vroeg Eric voor de eerste aflevering. 
Als extra plaatste Eric zijn 6 favorieten in een illustratie.
Lezen en zien? Kijk hier op het plaatje.


ANTITHESE-PRIJS

22 december werd Eric onder valse voorwendselen in alle vroegte door Dick Kreuger naar het gebouw van Zang en Vriendschap aan de Jansstraat gelokt om daar uiteindelijk een prijs in ontvangst te mogen nemen. De Antithese 2017. Met naast een oorkonde een prachtig bronzen beeldje. Het beeldje is gemaakt door Bep Sturm. Volgend jaar moet Eric de prijs doorgeven aan iemand anders. 


MERCY HOME

Eerder dit jaar werd Eric gevraagd illustraties te maken t.b.v. een geldinzamelactie voor Mercy Home in Tiruvannamalai in Zuid-India. Dit is een geweldig project dat weeskinderen uit sloppenwijken gratis onderdak en onderwijs biedt. Het onderwijs op Mercy Home is zo goed dat de kinderen na het basisonderwijs en het voorgezet onderwijs vaak door kunnen stromen naar de universiteit.
Eric ontving deze foto’s uit India: leerlingen die in Mercy Home zijn illustraties inkleuren. Erg leuk!
De ingekleurde illustraties werden geëxposeerd en geveild op het Stedelijk Gymnasium Haarlem.
Ook u kunt dit geweldige project steunen: klik hier: https://www.learningacrossborders.info/doneer


STRAATJOURNAAL

Bij het kerstverhaal in het decembernummer van het Straatjournaal vervaardigde Eric de illustratie.


KENNEMER

De illustraties die Eric voor de Kennemerboekhandel vervaardigde nu ook gebruikt als omslag van de Libriskrant en op klantenkaarten.


VEILING STERRENGALA

4 december vond het Sterrengala Haarlem plaats in de Philharmonie Haarlem. Ditmaal voor Syrische kindvluchtelingen die in opvangkampen in Libanon zitten. Alle opbrengsten van deze avond gaan naar SOS Kinderdorpen. Onderdeel van deze avond was een grote veiling waarbij diverse unieke objecten, kunstwerken, kaartjes voor sportwedstrijden, wijnproeverijen, uitstapjes en nog veel meer werden geveild. 
Speciaal voor deze veiling liet Eric één van zijn grote stadsgezichten afdrukken op een plexiglasplaat. Slechts één exemplaar. Gesigneerd en genummerd. Het werk werd uiteindelijk voor €950,00 verkocht.


NOVEMBER 2017 

IJMUIDEN VERJAARDAGSKALENDER

UITVERKOCHT. Klik op de afbeeldingen.


HOUTEN HAARLEMMER KAARTSPEL
In het kader van de verjaardag van de stad vervaardigden wij (stichting Nieuwe Gracht Producties) in opdracht van de gemeente Haarlem: Het Houten Haarlemmer-kaartspel.
De spellen werden vorige maand uitgedeeld op een groot aantal Haarlemse basisscholen.

Daarnaast is er vanaf nu een beperkt aantal exemplaren beschikbaar voor de verkoop. 75 basisedities en 25 luxe edities.

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf circa 5 jaar (je hoeft niet te kunnen lezen).

Het spel is niet in de winkel te koop. Klik op het plaatje voor meer info en een bestellijst.


HAARLEMSPEL OP NR 1.

Het Haarlem zijn er nog vragenspel staat op nr.1 in de verkoop top 10 van boekhandel de Vries.


STADSGLOSSY

In het nieuwe nummer van de stadsglossy weer afleveringen van HRLMS BRTN (Michaëla J. Bijlsma, Henk Tijbosch en Eric) en NTRLK HRLM (Yorick en Eric Coolen.


LITERAIR HAARLEM

Drie posters voor Stichting Literair Haarlem. November-evenementen.


Remonstrantse kerk.

Nieuwe illustraties. Verkrijgbaar als piëzografie. Klik op de plaatjes.


STADSWAPENONTWERPWEDSTRIJD

Ook dit jaar maakte Eric weer deel uit van de jury bij de stadswapenontwerpwedstrijd. De andere juryleden waren Michaëla J. Bijlsma, Richard Stekelenburg en Peter Hammann.


TAART en STEMPELS

Voor een open dag werd Eric gevraagd

stempel- en taartillustraties te maken.


HAARLEMSPEL-ILLUSTRATIES

De illustraties op het Haarlem zijn er nog vragenspel zijn nu ook als piëzografie verkrijgbaar is. Drie edities: Basis- Mug- en Fokkerspineditie. Klik op de afbeeldingen voor een bestellijst.


STRAATJOURNAAL KERSTEDITIE

Het straatjournaal vroeg Eric een illustratie te maken bij een kerstverhaal voor het volgende nummer. Verkrijgbaar medio 15 december.


Visuals Papentorenvest

De afgelopen maanden werkte Eric o.a. aan vier grote visuals in opdracht van de gemeente Haarlem. De visuals tonen een beeld hoe het papentorenvestgebied er in de toekomst uit zou kunnen zien. Let wel, dit zijn geen vaste plannen. Louter een optioneel beeld.


TWEE TORENS

Nieuwe bibliofiele uitgave. Klik op de plaatjes voor meer info. 


OUDENAARDE (BE)

Van 2 tot 10 november exposeert Eric in het stadhuis van Oudenaarde. Klik op de afbeelding. 


DE LIMBURGER

Eva de Wit en Eric in dagblad De Limburger. Artikel over het Willem van Heijthuijsen-stripboek.


Laurenskerk Alkmaar: het Stripboek (2018). Klik op de afbeelding.


Willem van Heijthuijsen: het Stripboek (2018). Klik op de afbeelding.


Houtvaart 90 jaar. Illustratiereeks. Klik op het plaatje.


Boek en expositie over Glasgow en Haarlem. Exposities in Thistle Gallery te Glasgow en bij Kanis Kunst en Lijsten in Haarlem. In samenwerking met Paul Murdoch en Neetah books. KLIK OP DE AFBEELDING.PENNING VAN VERDIENSTE VOOR ERICNU TE BESTELLEN: ALKMAAR VERJAARDAGSKALENDERHOE VALT EEN SCHRIJVER UIT DE TREIN?

Wim Daniëls en Eric J. Coolen over de noodlottige treinval van Antoon Coolen.

Het boek verschijnt medio oktober 2016.