DEZE NIEUWSPAGINA WORDT NIET MEER BIJGEWERKT. VOOR HET LAATSTE NIEUWS VERWIJZEN WIJ U NAAR DE FACEBOOK- EN INSTAGRAMPAGINA VAN ERIC.

Klik op de Archieven voor het oude nieuws.


STUDIO COOLEN TEKENBOX


NEDERLAND IN KLARE LIJNKLEURBOEK


GEVELSTEEN FRANS HALSTHEATERGEVELSTEEN

20 juni werd de Frans Halstheatergevelsteen onthuld. De steen werd gemaakt en ontworpen door Michaëla Bijlsma en Eric.


CORONA BINNENBLIJF KLEUREN EN TEKENEN


ERIC IN EN OP DE STADSGLOSSY

Klik op de afbeelding en lees het interview.


HAARLEM 775 JAAR POSTER


KORTJAKJE GESTOLEN


IN NEW YORK

17 januari waren Henk Tijbosch en Eric te gast in Brooklyn Museum. Ze mochten een speciale editie van het Willem van Heijthuijsenstripboek uitreiken aan Beth Hughner van het museum (het museum verleende medewerking aan het boek).

Eric en Henk zijn tevens in New York ter voorbereiding op een deze zomer te verschijnen boek.


SIGNEREN OOST TER HOUT

Signeren bij praktijkschool Oost Ter Hout. De school liet de Coolenillustratie van het prachtige pand groot op doek afdrukken. 14 januari signeerde Eric het werk en kreeg een rondleiding door de school.
Op de directiekamer prijken twee piëzografieën van de illustratie. 


MUURILLUSTRATIE PAUWENHOF

10 januari werd in de Pauwenhof de muurillustratie van Eric onthuld. Op de muurillustratie staan Adriaan Pauw en de Oude Kerk van Heemstede.


VERSCHOLEN HAARLEM 2020

In het kader van 775 jaar Haarlem tekent Eric in 2020 in de Verscholen Haarlemrubriek voor Haarlems Dagblad naast verscholen bouwwerken ook verscholen Haarlemmers.
Personen die de afgelopen 775 jaar veel voor Haarlem hebben betekend maar die volgens Eric meer aandacht verdienen.DECEMBER 2019  


NOVEMBER 2019  

VERSCHOLEN HAARLEMBOEK PRESENTATIE

27 november werd het eerste exemplaar van  het boek uitgereikt aan sponsor Martijn Bevelander. Haarlemmer in hart en nieren. Initiator van o.a. Haarlem Jazz&More en de Kerstzamenzang op de Grote Markt. 

 

30 november konden de ruim 250 bestellers hun Verscholen Haarlemboek(en) ophalen op een Verscholen locatie uit het boek. Alleen de bestellers wisten waar dit was: De Waalse Kerk. Het houten druipgewelf in de kerk staat in het boek afgebeeld.

 


VERSCHOLEN HAARLEMBOEK 2 HD-EDITIE

Klik op de plaatjes voor uitgebreide informatie en een bestellijst.


OKTOBER 2019  

MYSTERIE


TEKENWORKSHOP

26 oktober gaf Eric op verzoek van het Industrie-Cultuurfestival een tekenworkshop. Op een prachtlocatie met tekenuitzicht aan de Trawlerkade vertelde hij de deelnemers over mijn werk, de klare en andere lijnen. Daarna gingen ze zelf aan de slag. Eerst met potlood schetsen, daarna met inktpen de lijnillustratie.
Prachtige eindresultaten.

Doordat de workshop wel erg snel was uitverkocht werd er besloten het de volgende keer voor een groter aantal deelnemers te organiseren.


STOOPS BAD

Twee jaar geleden begonnen Wilma Vermunt, Marcel Tabbers, Michaëla Bijlsma en Eric met de voorbereidingen voor een boek over Stoops Bad. Inmiddels is het boek in een vergevorderd stadium. Heeft u persoonlijke verhalen en of foto's over/van Stoopsbad en wilt u deze delen? Mail deze naar stoopsbad@gmail.com.


CEES KRIJNEN

Eric's illustraties in de nieuwe krant van kunstenaar Cees Krijnen (Prix de Rome-winnaar).
De krant is vorige week gepresenteerd in Amsterdam en volgende week bij Athenaeum in Haarlem.


SEPTEMBER 2019  

POPKLOK

Hij hangt weer op zijn plek aan het Verwulft. De Popklok is terug. En nog prachtig verlicht ook.
De illustratie op de wijzerplaten is een ietwat aangepaste versie van de illustratie die Eric in 2007 maakte. Hij was achteraf niet helemaal tevreden met de lijndikte die hij toen gebruikte.

De Popklok was een geschenk van een aantal Haarlemse ondernemers (onder aanvoering van Joop Vijn) aan de vertrekkende toenmalige burgemeester Jaap Pop.


LISSABON

In september was Eric aan het werk in Lissabon ter voorbereiding op een boek dat in 2020 zal verschijnen.

Klik op de afbeelding voor meer informatie en alle illustraties.


FORMULE 1 bij ZIGGO SPORT

Eric's Grand Prix Zandvoortpiëzografie was prominent in beeld bij het programma Formule 1 café op Ziggo Sport.
Presentator Robert Doornbos ging er ook nog mee op de foto.


FORMULE 1 PIËZOGRAFIE

Vanaf nu verkrijgbaar in diverse formaten. Voorstander- en tegenstandereditie.

Klik op de plaatjes voor meer info en een bestellijst.


AUGUSTUS 2019  

SCHOTER AULAWANDILLUSTRATIE

 In december 2018  kreeg Eric het verzoek van de directie van het Schoter Lyceum en hun vaste vormgever Fonts+Files een grote wandillustratie voor de aula van de school te vervaardigen.

Een zesluik van 27 meter lang waaraan van januari tot augustus is gewerkt. Wekelijks overleg en diverse ontwerpen resulteerde in het uiteindelijke resultaat dat maandag 26 augustus werd onthuld.

Klik op de foto voor uitgebreide informatie.


JULI 2019  

KWEEKTUIN SPELBOEKJE

Vrijdag 19 juli verschijnt het Haarlemmer Kweektuin doe- spel en kleurboekje. Een uitgave van Studio Coolen en het Kweekcafé.
A5-formaat, 28 pagina’s vol spelletjes, raadsels, puzzels, kleurplaten en info over de Kweektuin en het Kweekcafé. Prijs: €6,00

Alleen verkrijgbaar het Kweekcafé in de Haarlemmer Kweektuin. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Ook erg leuk voor volwassenen!

Vrijdag 19 juli vanaf 14.00 uur is Eric in het Kweekcafé aanwezig om in uw eventuele aankoop te signeren, pregen, stempelen en te tekenen.
Kom gerust langs. Gezellig!


KRAANTJE LEK

16 juli opende Kraantje Lek in Overveen na een grote verbouwing de deuren. Wijnhuis Vinites vroeg Eric een reeks illustraties te maken voor het nieuwe restaurant. Deze werden 15 juli onthuld. Zowel de schetsen als de lijnillustraties zijn in het restaurant te zien. 

 

De illustraties zijn verkrijgbaar als piëzografie. KLIK HIER


JUBILEUMILLUSTRATIE.

Grote illustratie ter gelegenheid van 100 jaar HvH in de Hoofdwacht. Klik op de afbeelding voor uitgebreide informatie, foto's, filmpje en een bestellijst. 


JUNI 2019  

PRESENTATIE SCHALKWIJKBOEK


SACKSIONI

Meestergitarist Harry Sacksioni vroeg april dit jaar of Eric illustraties/animaties zou willen maken voor zijn 2020-voorstellingen. Geweldig!
Eric heeft inmiddels enkele bespreekvoorbeelden vervaardigd en besproken met Harry.


SCHALKWIJK DOE- SPEL- EN KLEURBOEK

 Een prachtig A4-formaat boek. 50 pagina's volledig kleur. Vol informatie, spelletjes, raadsels, rebussen, opdrachten, kleurplaten en meer over Schalkwijk.

Geschreven door Michaëla Bijlsma, illustraties door Eric J. Coolen en vormgegeven door Henk Tijbosch.

Het boek is mede-mogelijk gemaakt door Van der Valk Hotel Haarlem en verschijnt eind juni 2019.

 

Reserveer  uw exemplaar en ontvang een uitnodiging voor de feestelijke presentatie in hotel van der Valk Hotel Haarlem. 

 

Klik op de afbeelding voor meer informatie en een bestellijst.


MEI 2019  

VAN DE PRINS GEEN KWAAD

Als groot Bert Bus-bewonderaar (tekenaar van Archie, de man van Staal) kon Eric verleiding niet weerstaan om deze pastiche (parodie) te tekenen. Aanleiding is de geboorte van de Engelse prins Archie.


GLAS-IN-LOOD

Ontwerp voor een glas-in-loodraam. In opdracht van de familie van een bruidspaar. In het ontwerp zijn diverse persoonlijke details/verwijzingen verwerkt.
Leukste is een ontbrekend hoekje aan de buitenrand. Dit is een knipoog naar de antroposofische levenswijze van het paar.

Bijgaand de totstandkoming, het eindresultaat en de overhandiging.

Voor de geïnteresseerden: ramen gemaakt naar Eric's ontwerp zijn (in het openbaar) te zien in de Janskerk en de Bakenesserkerk.


BADKLEDING

Michaëla J. Bijlsma liet stof bedrukken met daarop de Houtvaartillustraties van Eric. Ze vervaardigde daarmee badpakken, zwembroeken, badmutsen en zwemtassen. Tot 6 juli te zien in de Hoofdwacht.


HOUTVAARTILLUSTRATIES

Illustraties uit de Houtvaart Inspiratie-expositie. Verkrijgbaar als piëzografie.  Klik op de plaatjes.


KAARTENSET

Nieuwe kaartenset ter gelegenheid van Klim Naar het Licht. Kik op de plaatjes. 


APRIL 2019  

BEATRIXSCHOOL

De Beatrixschool bestaat 80 jaar. De ouderraad bestelde ter gelegenheid hiervan twee Beatrixschoolpiëzografieën om cadeau te geven aan de directeur en het lerarenteam. Men vroeg Eric de piëzografieën 12 april te overhandigen.

 


PINS

20 april 2019 verschijnen er twee Coolenpins. Eén met het Haarlemdroombeeld en één met

het staatsieportret De Wederhelft dat Eric voor Hotel Pulitzer Amsterdam vervaardigde. Klik op de afbeelding voor meer info en een bestellijst.JAN MONNIKENDAM

Twee opdrachtillustraties voor het jubilerende Jan Monnikendam (feestartikelenwinkel). 


VILTJES

Persoonlijke viltjes voor een jarige job.


KONINGIN EMMASCHOOL 80 jaar

De Emmaschool in Haarlem bestaat 80 jaar. Ter gelegenheid hiervan vroeg de schooldirectie aan Eric illustraties en een spelboekje te maken. Het spelboekje werd in oplage van 600 exemplaren gedrukt. 5 april vond de feestelijke uitreiking plaats. Alle kinderen konden deze dag een exemplaar van het boekje door Eric laten signeren.

ALPHA SECURITY

Het personeel van Alpha Security vroeg Eric illustraties te maken ter gelegenheid van het 10 jarig jubileum van het bedrijf.


MAART 2019  

MAG HET LICHT UIT

28 maart speelde Eric met het Ampzing Genootschap in vier Haarlemse horecagelegenheden het licht uit. Dit in het kader van WWF Earth Hour. Eric tekende ook dit jaar weer de affiches (opmaak Henk Tijbosch).


GEVELSTEEN WORKSHOP

20 maart gaven Michaëla J. Bijlsma en Eric een workshop Gevelstenen aan een groep van 28 kinderen in de bovenzaal van de Fonteinkerk.Eric is cultuurambassadeur van:

Laurenskerk Alkmaar: het Stripboek (2018). Klik op de afbeelding.Boek en expositie over Glasgow en Haarlem. Exposities in Thistle Gallery te Glasgow en bij Kanis Kunst en Lijsten in Haarlem. In samenwerking met Paul Murdoch en Neetah books. KLIK OP DE AFBEELDING.