Klik op de Archieven voor het oude nieuws.


NOVEMBER 2017 

TWEE TORENS

Nieuwe bibliofiele uitgave. Klik op de plaatjes voor meer info. 


OUDENAARDE (BE)

Van 2 tot 10 november exposeert Eric in het stadhuis van Oudenaarde. Klik op de afbeelding. 


DE LIMBURGER

Eva de Wit en Eric in dagblad De Limburger. Artikel over het Willem van Heijthuijsen-stripboek.


VET KINDERCABARET

Ook dit jaar vervaardigde Eric weer de kleurplaten bij de theatertoer van Vet Kindercabaret. De vijfde toer alweer.


ONLANGS AFGEROND

Illustratie (1.60 meter lang) woning Visserseinde Spaarndam. In opdracht van de bewoners.


ONLANGS AFGEROND

Illustratie voor jubileumboek.


OKTOBER 2017 


NIEUW STADSGEZICHT

De afgelopen maanden werkte Eric in opdracht van Spaarneduin Makelaars aan een nieuw groot stadsgezicht met daarop de Nieuwe Bavo als middelpunt. Klik op de afbeeldingen.


ALKMAAR STRIPBOEK

Auteur Bies van Ede en Eric J. Coolen werken van november 2017 t/m mei 2018 aan een bijzonder stripboek over de Alkmaarse Grote of st. Laurenskerk. Het boek verschijnt in het kader van 500 jaar Grote Kerk Alkmaar.
Met dit project zijn zij officieel partner geworden van 500 jaar Grote Kerk Alkmaar. Het boek verschijnt medio mei 2018. Klik op het plaatje voor meer info.

100 JAAR DORPSKERK SANTPOORT

15 oktober bestaat de herbouwde Santpoortse dorpskerk 100 jaar. Dat wordt groots gevierd met diverse activiteiten. Zo ontvangen alle inwoners van Santpoort vanaf die dag een prachtige glossy in de brievenbus. De organisatie vroeg Eric het omslag te tekenen. In de glossy tevens twee Coolenpagina's. Klik HIER voor een bestellijst van de illustraties.


HAARLEMSPEL

Volgende maand verschijnen er twee Haarlemspellen waaraan Eric als illustrator heeft meegewerkt. Het eerste spel verschijnt 9 november en is gemaakt door Joop K. de Vries, uitgegeven bij Fonts+Files. 
Titel van het spel is: 'Haarlem! Zijn er nog vragen?' en is een splinternieuwe kenniskwis met maar liefst vierhonderd wetenswaardige, verrassende, grappige, moeilijke en makkelijke vragen over Haarlem en omgeving.
Het eerste exemplaar wordt op donderdag 9 november om 16.00 uur bij boekhandel de Vries uitgereikt aan wethouder Joyce Langenacker. Iedereen is hierbij van harte welkom. Eric is er ook om desgewenst te signeren/tekenen/stempelen 


ONLANGS AFGEROND

Grote illustratie van 1.80 lang. In opdracht van de bewoner van de boerderij. Klik op het plaatje voor de totstandkoming.


LONDON

Van 8 tot 10 oktober was Eric op uitnodiging in Londen om daar te werken aan de illustraties voor een boek dat volgend jaar verschijnt.


DUBBELE MOORD SPAARNDAM

In november verschijnt het boek De Tranen Van Pierrot. In dit boek wordt de dubbele moord in Sparrndam uit 1910 nader tegen het licht gehouden. Eric tekende de omslagillustraties. Klik HIER voor meer info.


TOTSTANDKOMING
Volg de totstandkoming van het Willem van Heijthuijsenstripboek.


SEPTEMBER 2017 

INDUSTRIECULTUUR
Ook dit jaar tekende Eric weer de posters voor het industriecultuurfestival. Ditmaal IJmuiden en Beverwijk. Klik op de plaatjes voor een bestellijst.


WAAR TE ZIEN?

Eric en/of werk van Eric:

Vrijdag 8 september Nacht tot de Kunst Grandcafé Koekenbier Alkmaar.

Zaterdag 9 september Hofje van Heijthuijsen.

Zondag 10 september Rijnlandshuis Spaarndam.

WILLEM VAN HEIJTHUIJSEN

8 september werd in het Haarlems Dagblad aangekondigd dat auteur Eva de Wit en Eric werken aan een stripboek over Willem van Heijthuijsen. Het boek verschijn juni 2018 en is een uigave van stichting hofje Willem van Heijthuijsen. Uitgebreide informatie hierover op www.willemvanheijthuijsen.nl. of lees het artikel bij IN DE PERS.HAGEVELD

In de jubileumuitgave van de Hageveldreünisten is de Hageveld-illustratie van Eric opgenomen.


LAB AGENDA

Eric vervaardigde de illustraties voor de Labagenda 2017/2018van het Stedelijk Gymnasium. Debbie Saul verzorgde de vormgeving.  De volledige opbrengst uit verkoop gaat naar het weeshuis Mercy Home in India.


AUGUSTUS 2017

HEILIG KERSTMISGILDE

27 augustus kregen Willemien Spook en Eric het 700 jaar KerstmisGildeboek uitgereikt. Willemien schreef een gedicht in het boek en Eric vervaardigde twee illustraties. Klik op het plaatje voor meer info.


GASTON 2017 editie

Klik op de afbeelding.


SPAARNDAMILLUSTRATIES

Enkele illustraties uit de Spaarndamkalender zijn ook los verkrijgbaar. Klik op de plaatjes voor meer info en voorbeelden.


SPAARNDAMKALENDER OPHAALMIDDAG

Zaterdag 19 augustus konden bestellers van de Spaarndamkalender de bestelde exemplaren ophalen in café Spaarndam. Eric signeerde en preegde van 10.00 tot 17.00 uur. Klik op de foto voor een fotoverslag.


DE GROTE BEZORGRONDE

12 augustus werden alle bestelde/gereserveerde Santpoortkalenders afgeleverd. Klik op de foto voor een totaaloverzicht.


ZOMERSCHOOLMAGAZINE

Eric vervaardigde de illustraties voor het Zomerschoolmagazine. Henk Tijbosch verzorgde de vormgeving.


ZOMERSCHOOL

4 augustus speelde Eric met het Ampzing Genootschap op de afsluitdag van de Zomerschool. Tijdens de Zomerschool krijgen kinderen met een taalachterstand twee weken lang extra taalonderwijs. Kinderen uit alle delen van de wereld. Na afloop ontvingen de kinderen een diploma en het Zomerschoolmagazine.


SPAARNDAM KALENDER

19 augustus verschijnt de Spaarndam verjaardagskalender. Mede-mogelijk gemaakt door Café Spaarndam, De Kolk en De Kapper. Het voorwoord werd geschreven door Tante Truus (door omroep Max in 2015 uitgeroepen tot meest inspirerende oudere van Nederland). Klik op de afbeeldingen om te bestellen/reserveren.


SANTPOORT KALENDER

15 augustus verschijnt de Santpoort verjaardagskalender. Reserveren/bestellen kan vanaf nu. Klik op de afbeeldingen. Kijk bij IN DE PERS voor krantenartikelen en interviews over de kalender.


THE EYE

Figureren in een animatiefilmpje bij filmmuseum the Eye in Amsterdam. Madelon en Eric probeerden het.


JULI 2017

Totstandkoming persoonlijk Alkmaars stadsgezicht. Ook interesse? klik HIER.


NIEUW: Station Rijksstraatweg.

Klik op de afbeelding voor meer info.


HAARLEMSE BIJSMAAK

5 juli vond de officiële opening van bijenstand Schoteroog in de Waarderpolder. 

De onthulling van het informatiebord werd verricht door wethouder Joyce Langenacker.

Later die middag reikte Falco Bloemendal het eerste potje Haarlemhoning uit aan de wethouder. 

Eric vervaardigde de illustraties op het informatiebord en op het etiket.


2 juli vond de presentatie plaats van het boek Haarlem Ongelogen en de opening van de gelijknamige expositie in Kunstgalerie 37 PK.

Tien illustratoren vervaardigden illustraties voor het boek en expositie.

De ingekleurde potloodillustratie van Eric is getekend naar een idee van Madelon Griekspoor en toont Loutje die zweert dat hij de boekdrukkunst heeft uitgevonden.  

Titel van de illustratie is:LIEGEN OF HET GEDRUKT STAATLaurenskerk Alkmaar: het Stripboek (2018). Klik op de afbeelding.


Willem van Heijthuijsen: het Stripboek (2018). Klik op de afbeelding.


Houtvaart 90 jaar. Illustratiereeks. Klik op het plaatje.Boek en expositie over Glasgow en Haarlem. Exposities in Thistle Gallery te Glasgow en bij Kanis Kunst en Lijsten in Haarlem. In samenwerking met Paul Murdoch en Neetah books. KLIK OP DE AFBEELDING.PENNING VAN VERDIENSTE VOOR ERICNU TE BESTELLEN: ALKMAAR VERJAARDAGSKALENDER


AFSCHEID BERNT SCHNEIDERS-BIERVILTJES UITVERKOCHTHOE VALT EEN SCHRIJVER UIT DE TREIN?

Wim Daniëls en Eric J. Coolen over de noodlottige treinval van Antoon Coolen.

Het boek verschijnt medio oktober 2016.