Klik op de Archieven voor het oude nieuws.


SEPTEMBER 2017

 

INDUSTRIECULTUUR
Ook dit jaar tekende Eric weer de posters voor het industriecultuurfestival. Ditmaal IJmuiden en Beverwijk. Klik op de plaatjes voor een bestellijst.


WAAR TE ZIEN?

Eric en/of werk van Eric:

Vrijdag 8 september Nacht tot de Kunst Grandcafé Koekenbier Alkmaar.

Zaterdag 9 september Hofje van Heijthuijsen.

Zondag 10 september Rijnlandshuis Spaarndam.

WILLEM VAN HEIJTHUIJSEN

8 september werd in het Haarlems Dagblad aangekondigd dat auteur Eva de Wit en Eric werken aan een stripboek over Willem van Heijthuijsen. Het boek verschijn juni 2018 en is een uigave van stichting hofje Willem van Heijthuijsen. Uitgebreide informatie hierover op www.willemvanheijthuijsen.nl. of lees het artikel bij IN DE PERS.HAGEVELD

In de jubileumuitgave van de Hageveldreünisten is de Hageveld-illustratie van Eric opgenomen.


LAB AGENDA

Eric vervaardigde de illustraties voor de Labagenda 2017/2018van het Stedelijk Gymnasium. Debbie Saul verzorgde de vormgeving.  De volledige opbrengst uit verkoop gaat naar het weeshuis Mercy Home in India.


AUGUSTUS 2017

HEILIG KERSTMISGILDE

27 augustus kregen Willemien Spook en Eric het 700 jaar KerstmisGildeboek uitgereikt. Willemien schreef een gedicht in het boek en Eric vervaardigde twee illustraties. Klik op het plaatje voor meer info.


GASTON 2017 editie

Klik op de afbeelding.


SPAARNDAMILLUSTRATIES

Enkele illustraties uit de Spaarndamkalender zijn ook los verkrijgbaar. Klik op de plaatjes voor meer info en voorbeelden.


SPAARNDAMKALENDER OPHAALMIDDAG

Zaterdag 19 augustus konden bestellers van de Spaarndamkalender de bestelde exemplaren ophalen in café Spaarndam. Eric signeerde en preegde van 10.00 tot 17.00 uur. Klik op de foto voor een fotoverslag.


DE GROTE BEZORGRONDE

12 augustus werden alle bestelde/gereserveerde Santpoortkalenders afgeleverd. Klik op de foto voor een totaaloverzicht.


ZOMERSCHOOLMAGAZINE

Eric vervaardigde de illustraties voor het Zomerschoolmagazine. Henk Tijbosch verzorgde de vormgeving.


ZOMERSCHOOL

4 augustus speelde Eric met het Ampzing Genootschap op de afsluitdag van de Zomerschool. Tijdens de Zomerschool krijgen kinderen met een taalachterstand twee weken lang extra taalonderwijs. Kinderen uit alle delen van de wereld. Na afloop ontvingen de kinderen een diploma en het Zomerschoolmagazine.


SPAARNDAM KALENDER

19 augustus verschijnt de Spaarndam verjaardagskalender. Mede-mogelijk gemaakt door Café Spaarndam, De Kolk en De Kapper. Het voorwoord werd geschreven door Tante Truus (door omroep Max in 2015 uitgeroepen tot meest inspirerende oudere van Nederland). Klik op de afbeeldingen om te bestellen/reserveren.


SANTPOORT KALENDER

15 augustus verschijnt de Santpoort verjaardagskalender. Reserveren/bestellen kan vanaf nu. Klik op de afbeeldingen. Kijk bij IN DE PERS voor krantenartikelen en interviews over de kalender.


THE EYE

Figureren in een animatiefilmpje bij filmmuseum the Eye in Amsterdam. Madelon en Eric probeerden het.


JULI 2017

Totstandkoming persoonlijk Alkmaars stadsgezicht. Ook interesse? klik HIER.


NIEUW: Station Rijksstraatweg.

Klik op de afbeelding voor meer info.


HAARLEMSE BIJSMAAK

5 juli vond de officiële opening van bijenstand Schoteroog in de Waarderpolder. 

De onthulling van het informatiebord werd verricht door wethouder Joyce Langenacker.

Later die middag reikte Falco Bloemendal het eerste potje Haarlemhoning uit aan de wethouder. 

Eric vervaardigde de illustraties op het informatiebord en op het etiket.


2 juli vond de presentatie plaats van het boek Haarlem Ongelogen en de opening van de gelijknamige expositie in Kunstgalerie 37 PK.

Tien illustratoren vervaardigden illustraties voor het boek en expositie.

De ingekleurde potloodillustratie van Eric is getekend naar een idee van Madelon Griekspoor en toont Loutje die zweert dat hij de boekdrukkunst heeft uitgevonden.  

Titel van de illustratie is:LIEGEN OF HET GEDRUKT STAATWillem van Heijthuijsen: het Stripboek (2018). Klik op de afbeelding.


Houtvaart 90 jaar. Illustratiereeks. Klik op het plaatje.Boek en expositie over Glasgow en Haarlem. Exposities in Thistle Gallery te Glasgow en bij Kanis Kunst en Lijsten in Haarlem. In samenwerking met Paul Murdoch en Neetah books. KLIK OP DE AFBEELDING.PENNING VAN VERDIENSTE VOOR ERICNU TE BESTELLEN: ALKMAAR VERJAARDAGSKALENDER


AFSCHEID BERNT SCHNEIDERS-BIERVILTJES UITVERKOCHTHOE VALT EEN SCHRIJVER UIT DE TREIN?

Wim Daniëls en Eric J. Coolen over de noodlottige treinval van Antoon Coolen.

Het boek verschijnt medio oktober 2016.