Klik op de Archieven voor het oude nieuws.


FEBRUARI 2019  

NIEUWS.NL

Charles Duijff van Nieuws.nl interviewde Eric over zijn jeugd, muziek, klare lijn, Alkmaar en meer. Klik op de foto voor het volledige interview.


AMBASSADEUR JEUGDFONDS SPORT EN CULTUUR

Onlangs werd Eric benaderd door het bestuur van jeugdfonds Sport en Cultuur (Haarlem/Zandvoort) met de vraag of 

hij ambassadeur voor de cultuurafdeling zou willen zijn.

Als ambassadeur gaat Eric het komende jaar op diverse manieren aandacht geven aan dit geweldige jeugdfonds.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren 
uit gezinnen (met veelal de Haarlem/Zandvoortpas) waar te weinig geld is om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, 
toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen.

Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener.


JANUARI 2019  

JUBILEUM STADSGLOSSY

De Haarlemse stadsglossy bestaat 10 jaar. Voor de speciale jubileumeditie werd Eric gevraagd het omslag te vervaardigen. In het blad tevens een interview met Eric. Klik HIER om het interview te lezen.


KUIFJE

In het kader van de verjaardag van Kuifje werd Eric geïnterviewd door Metro.


VILTJES

Van de omslagillustratie werden in beperkte oplage viltjes gedrukt. Klik op de afbeelding voor meer info en een bestellijst.


POP-UPWINKEL

Tot 20 januari had Studio Coolen samen met Nieuwe Gracht Producties een pop-upwinkel in de Zijlstraat 57. Klik op de foto voor info, foto's en filmpje.


PORTFOLIO

Ook dit jaar verschijnt er weer een Coolenportfolio-magazine.

Klik op de afbeelding.


GELUKKIG NIEUWJAAR!


DECEMBER 2018  

SIGNEERSESSIE

27 december signeerde Eric Heemstede doe- en spelboeken bij boekhandel Blokker in Heemstede.

ANTITHESEPRIJS

Dit jaar was het de beurt aan Eric om de Antitheseprijs door te geven aan iemand van zijn keuze. Die iemand is Martin Busker. Waarom? Klik op de afbeelding.


ALKMAARS GEUZENBORD LUXE EDITIE

Het Alkmaars Geuzenbord luxe editie (met mega-groot spelbord). Vanaf 6 december verkrijgbaar bij de Spellentoren en bij het Regionaal Archief Alkmaar. 
Met het spel volgt de speler de heldhaftige polsstoktocht van Maarten van der Meij tijdens het Spaanse Beleg in 1573.


HEEMSTEDE IN KLARE LIJN

Vanaf 10 december exposeert Eric voor de tweede maal in het Raadhuis te Heemstede. 15 nieuwe illustraties en nieuwe edities Heemste in Klare Lijn. Bij de expositie verschijnt een Doe- Spel- en Kleurboek. Klik op de afbeeldingen.


COC SONGFESTIVAL

Ook dit jaar schreef Eric het lied voor het COC-songfestival. Ditmaal samen met Fons Stam (tekst). Het lied wordt gezongen door Jos Ahlers. Hij wordt muzikaal begeleid door De Reizigers. Het festival vindt zaterdag 8 december plaats in de Duif te Amsterdam.


BEKEKEN ALKMAAR

28 november werd bij Kanis Kunst in Alkmaar het omdraaiboek van meesterfotograaf Marcel Witte en Eric gepresenteerd. Het eerste exemplaar ging naar het Kussende Kaasmeisje. 1 december werd de Bekeken Alkmaarexpositie geopend in het Kruithuisje.

Klik op de foto.


LAURENSKERKSTRIPBOEK 

Het Laurenskerkstripboek van Bies van Ede en Eric werd 1 december feestelijk gepresenteerd in theater de Vest te Alkmaar. NH-events maakte er een fraai verslag van.


LAURENSKERKSTRIPBOEK 

Het Laurenskerkstripboek van Bies van Ede en Eric wordt 1 december feestelijk gepresenteerd in theater de Vest te Alkmaar. Aanvang 11.00 uur. U bent van harte welkom.

Klik op de foto voor uitgebreide informatie over het boek.


NOVEMBER 2018  

HFC HAARLEMSTADIONVILTJES

Nieuw in de Coolenwinkel: HFC Haarlemviltjes.

Klik op de foto.


EGLENTIER DOET AMPZING

2, 3 en 4 november vierde het Ampzing Genootschap het 20 jarig bestaan met drie uitverkochte voorstellingen in het Haarlemmerhout Theater. Theatergroep Eglentier zongen een reeks Ampzingliedjes die door regisseur Marcel Kragt in een verhaal waren gegoten. 

Eric is één van de oprichters van het Ampzing Genootschap.


OKTOBER 2018  

VERSCHOLEN HAARLEM

Volg de totstandkoming van een Verscholen Haarlemillustratie.

Bekijk deel 2 en deel 3 HIER


VERSCHOLEN HAARLEM

De Verscholen Haarlemillustraties die Eric voor het Haarlems Dagblad vervaardigt zijn verkrijgbaar als piëzografie. Klik HIER.


INDUSTRIECULTUUR EXPOSITIE

Tijdens het IndustrieCultuurfestival exposeert Eric bij ArtZaanstad de illustraties die hij de afgelopen jaren voor het festival maakte. Te zien 20 t/m 28 oktober. Bij de expositie verschijnt een fraaie kalender. De kalender is ook via deze site te bestellen. Klik HIER


SCOTLAND ON SUNDAY

De Schotse krant Scotland On Sunday maakte een fraai artikel over de Gierstraatmuurschildering.


WILLEM IN WEERT

Donderdag 18 oktober vond de Weertse presentatie plaats van het Willemstripboek. In een bomvolle Antje van de Statiezaal ontving de Weertse wethouder van cultuur het eerste exemplaar. Het Ampzing Genootschap verzorgde de muzikale omlijsting met o.a. een voor de gelegenheid geschreven Antjelied.


VERDWENEN HAARLEMSE BIOSCOPEN

De reeks Verdwenen Bioscopen is compleet. Eric tekende onlangs de laatste in de reeks: de Lido bioscoop.


KLEURPLATEN

Er kan de komende weken ook weer gekleurd worden. Een kleurplaat vervaardigd in opdracht van Archeologisch Museum Haarlem (daar verkrijgbaar tijdens herfstvakantie) en één in opdracht van SHIP IJmuiden (daar verkrijgbaar tijdens het IndustrieCultuurfestval 20 t/m 28 oktober). Aan de slag!


SEPTEMBER 2018  

HAARLEM ONDER VUUR

Vrijdag 21 september werd de expositie Haarlem Onder Vuur in het archeologisch museum Haarlem officieel geopend. De levensgrote Spaanse soldaat in het museum is door Eric getekend. Ga ermee op de foto!


 

CITY MARKETING

Donderdag 20 september nam Leontine Splinter afscheid van City Marketing. Haar collega's vroegen Eric een stadsportret van haar te tekenen als afscheidscadeau. Tijdens een feestelijke receptie werd een ingelijste piëzografie van de illustratie aan haar uitgereikt. Haarlem gaat Leontine missen!


MUURSCHILDERING GESIGNEERD

Maandag 18 september signeerde Eric zijn muurschildering aan de Gierstraat. Dinsdag 25 september wordt het geheel onthuld.


MUURSCHILDERING

Zondag 9 september is Eric in opdracht van café 't Kantoor begonnen aan/met de muurschildering in de Gierstraat. Onder enorme publieke en mediabelangstelling wordt er dag en nacht doorgewerkt. 18 september werd het project afgerond. Hier alvast drie plaatjes. Een uitgebreid verslag volgt. 


FREDDIE OVERSTEEGEN

5 september overleed Freddie Oversteegen. Verzetsstrijdster in de Raad van Verzet (RVV) tijdens de Tweede Wereldoorlog. Samen met haar zus Truus Oversteegen en Hannie Schaft verrichtte zij in de oorlogsjaren veel verzetsactiviteiten. 
Twee jaar geleden tekende Eric enkele portretten van Freddie Oversteegen voor de expositie Vrouwen In Verzet en het boek Hannie.
Tijdens de opening van de expositie had hij de eer haar te mogen ontmoeten. Een geweldige dame.

 


GEUZENBORD

3 oktober verschijnt het Het Alkmaar Geuzenspel. In opdracht van het Archief Alkmaar. Een initiatief van Mark Alphenaar en zijn collega's. Eric ontwierp en tekende het bord. 7 september stond er een een fraaie spreidpagina over het spel in het Noord-Hollands Dagblad en in de Schager Courant.

Tijdens het spelen van het spel volg je de heldhaftige polsstoktocht van Maerten van der Meij  tijdens het Spaanse Beleg van Alkmaar. 


KROLLETJE

Ter ere van het 100 jarig jubileum van de stadsschouwburg werd er 7 september in museum Haarlem een speciaal biertje gepresenteerd: Het Krolletje. Gebrouwen door Jopen. Eric ontwierp het etiket.

J.C. Krol was de Haarlemmer die in 1914 250.000 gulden beschikbaar stelde voor de bouw van de stadsschouwburg.


AUGUSTUS 2018  

MUURSCHILDERING
De kogel is door de kerk. Volgende maand gaat Eric voor het eerst in jaren weer een muurschildering maken. Midden in het centrum van Haarlem. Nadere informatie volgt.


QUEST HISTORY

De nieuwe Quest History ligt in de winkels.  Met deze maand twee illustraties van Eric. Bij het artikel Stad In De Val. Over de Spaanse Bezetting van Antwerpen.Laurenskerk Alkmaar: het Stripboek (2018). Klik op de afbeelding.


Willem van Heijthuijsen: het Stripboek (2018). Klik op de afbeelding.


Boek en expositie over Glasgow en Haarlem. Exposities in Thistle Gallery te Glasgow en bij Kanis Kunst en Lijsten in Haarlem. In samenwerking met Paul Murdoch en Neetah books. KLIK OP DE AFBEELDING.PENNING VAN VERDIENSTE VOOR ERICNU TE BESTELLEN: ALKMAAR VERJAARDAGSKALENDER


 

HOE VALT EEN SCHRIJVER UIT DE TREIN?

Wim Daniëls en Eric J. Coolen over de noodlottige treinval van Antoon Coolen.